mandag 15. mars 2010

En hilsen fra vinterland!

Ble oppringt sist tirsdag, i Tromsø skulle det kjøres et laglederkurs Vinter og de manglet veiledere. Seint onsdags kveld ble avgjørelsen tatt og fredags ettermiddag satt jeg på flyet med ski, sovepose og ulltøy+++

Landet i Tromsø til et snøkaos uten like. Skredfare 5 og full evakuering av beboere i utsatte områder. Jeg fikk scooterskyss opp til laget mitt og ble bokstavlig kastet ut i det. Når teltleiren endelig var oppe fikk jeg snakket med de deltakerene jeg skulle veilede og man krøyp i posen. klokken var rundt 02.00 da jeg sovnet. Ute var det kaldt, men jeg frøys lite, våknet litt nå og da og måtte bevege litt varme i meg bare.

Her er det morgen:) Kaldt, trett men like blid må jeg si:)

Lørdagen gikk for det meste i skigåing.... mens laget løste ulike oppgaver og byttet på å være leder, mens de ble veiledet av meg og ei fra Finnsnes Hjelpekorps, mitt gamle korps.

Høyt opp bar det også! Dalen du ser er Tromsdalen. Helt nederst, på andre siden av fjorden ligger UNN-sykehuset:)
Skituren ned her er noe jeg helts ikke gjentar flere ganger.

Solen glimtet til fra tid til annen:) vekselsvis tette snøbyger!

Her gåt laget søkelinje...flinke er de:)

Her har de gravd seg ned til pasienten. Denne pasienten har jeg gravd ned, to meter under snøen og to meter inn....fikk heldigvis litt hjelp av en sterk kvinne:)

I fjellsiden her har det gått et selvutløst flakskred.

Fikk også møte på og få klemmer fra min gode venn Odd-Bjørn. Her for anledningen fotografert som skummel mann...noe han overhode ikke er.

Kurset var flott, var gøy å få tillitten som veileder i et annet distrikt en det jeg holder til i. Skal ikke lyge, skigåing er IKKE min sterke side, og ikke liker jeg å fryse heller...men det gikk egentlig veldig bra!

4 kommentarer:

Sylke sa...

Godt det gikk bra! Og du klarte tydeligvis skituren ;) Flott natur, og fine vinterbilder!

Hege sa...

Så flotte naturbilder. Og ser da ut som en flott skitur ;)

marjas sa...

du è så flink så, klæmme på..

Myrtells rotekrok sa...

hehe...ja er fryktelig fornøyd med meg selv